M1151 HMMWV z LRAS3, ACADEMY 1 /35

Moderator: kubisz

Re: M1151 HMMWV z LRAS3, ACADEMY 1 /35

Postprzez Daniel_ » 04 maja 2019, 10:37

Ja tam mogę godzinami zaglądać przez niewielkie szczeliny do środka i podziwiać to co jest we wnętrzu , tak pięknie zrobione. Na tym to trochę polega wg mnie , wypatrzeć szczegóły trudno zauważalne , pomyśleć , zastanowić się . Taki eskhibicjonizm modelowy to jest trochę niestosowny. To trochę taka różnica jak między subtelnym aktem ( gdzie większość powinna być zakryta) a ordynarną pornografią ( z rozkraczonymi nogami. ). Tak więc myślę ,że śmiało można używać określenia " SZTUKA MODELARSKA" . ( i znowu zaśmiece wątek nieprzemyślanymi przemyśleniami).Ale tak na poważnie to drzwi w obrotnicy muszą byś otwarte.
Ostatnio edytowano 04 maja 2019, 11:10 przez Daniel_, łącznie edytowano 1 raz
Daniel_
 
Posty: 89
Dołączył(a): 14 gru 2018, 18:15

Re: M1151 HMMWV z LRAS3, ACADEMY 1 /35

Postprzez Grzegorz Grabowski » 04 maja 2019, 10:41

Dziękuję Koledzy. Mnie nie chodzi o pochwały, a bardziej o akceptację tego co robię. Do znudzenia będę powtarzał, że to mój pierwszy humvee i każde "jest ok", z Waszej strony, to dla mnie zachęta do dalszej pracy.
Grzegorz Grabowski
 
Posty: 254
Dołączył(a): 11 wrz 2015, 22:48

Re: M1151 HMMWV z LRAS3, ACADEMY 1 /35

Postprzez kubisz » 04 maja 2019, 11:50

Jest bardzo ok :git:
Avatar użytkownika
kubisz
Moderator
 
Posty: 10258
Dołączył(a): 30 maja 2010, 21:50
Lokalizacja: Będzin

Re: M1151 HMMWV z LRAS3, ACADEMY 1 /35

Postprzez Grzegorz Grabowski » 05 maja 2019, 01:58

Hej, hej. Gdyby komuś było za mało kabelków, to dorzuciłem jeszcze troszkę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Obrazek

A jak sami dobrze wiecie, będzie ich jeszcze kilka :)
Grzegorz Grabowski
 
Posty: 254
Dołączył(a): 11 wrz 2015, 22:48

Re: M1151 HMMWV z LRAS3, ACADEMY 1 /35

Postprzez maverick » 05 maja 2019, 11:52

Żebyś nie popadł w samozachwyt :jezyk: pierwsze zdjęcie, lewy dolny narożnik... Makro pięknie wyciąga takie kwiatki ;)
"Tatusiu - pomaluj następny model na różowo... Będzie taki ładny..!"
Hania
Avatar użytkownika
maverick
 
Posty: 2227
Dołączył(a): 23 gru 2010, 15:32
Lokalizacja: Konin

Re: M1151 HMMWV z LRAS3, ACADEMY 1 /35

Postprzez Grzegorz Grabowski » 05 maja 2019, 11:55

Ja wiem, Mariusz. Za dużo CA. Oczyszczę to i tam jeszcze trzeba przykleić jedną blaszkę, która tą dziurę zasłoni, bo jak mniemam, o to się rozchodzi?

Obrazek
Grzegorz Grabowski
 
Posty: 254
Dołączył(a): 11 wrz 2015, 22:48

Re: M1151 HMMWV z LRAS3, ACADEMY 1 /35

Postprzez Zderzak » 05 maja 2019, 12:08

Pytanie tylko, czy to w ogóle będzie na żywo widoczne? Nie popadajmy w hipokryzję, na makro da się zobaczyć najdrobniejszy ślad po kleju, który w rzeczywistości jest niezauważalny.
Obrazek
Avatar użytkownika
Zderzak
Administrator
 
Posty: 2960
Dołączył(a): 30 maja 2010, 12:05
Lokalizacja: Sulęcin/Poznań

Re: M1151 HMMWV z LRAS3, ACADEMY 1 /35

Postprzez JUAN C. » 05 maja 2019, 12:40

Totally true what Zderzak says; With the macro to the smallest detail is exaggerated a lot.
Then once installed inside the vehicle that set is great. I built that set a long time ago for one of my Humvees and the result is fabulous.
Fortunately, human vision has no macro... ;)


:piwo:
Avatar użytkownika
JUAN C.
 
Posty: 1502
Dołączył(a): 22 lip 2011, 15:13
Lokalizacja: MADRID, ESPAÑA

Re: M1151 HMMWV z LRAS3, ACADEMY 1 /35

Postprzez maverick » 05 maja 2019, 14:39

Zderzak napisał(a):Pytanie tylko, czy to w ogóle będzie na żywo widoczne? Nie popadajmy w hipokryzję, na makro da się zobaczyć najdrobniejszy ślad po kleju, który w rzeczywistości jest niezauważalny.

Konrad, pewnie że nie będzie widać... Tylko się przekomarzam przecież... :gut:
"Tatusiu - pomaluj następny model na różowo... Będzie taki ładny..!"
Hania
Avatar użytkownika
maverick
 
Posty: 2227
Dołączył(a): 23 gru 2010, 15:32
Lokalizacja: Konin

Re: M1151 HMMWV z LRAS3, ACADEMY 1 /35

Postprzez Grzegorz Grabowski » 05 maja 2019, 18:26

Koledzy, jeszcze takie pytanko odnośnie elektroniki. Za radiem znajdują się 4 okrągłe gniazda. Możecie mi powiedzieć, co tam się do nich podłącza? Zaznaczyłem tu, o co mi się rozchodzi

Obrazek

Nie chodzi mi o doktoryzowanie się z kabelków, ale dorobiłem tam już, coś a'la wtyczki i teraz wypadało by podłączyć do nich jakieś kable.
Grzegorz Grabowski
 
Posty: 254
Dołączył(a): 11 wrz 2015, 22:48

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Warsztat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron