cisza na forum zapanowała jak makiem zasiał, niektórzy przenieśli się wyłącznie na Modelworka lub Facebooka, zapominając całkowicie o kolebce tematyki Humvee

Bazą do budowy repliki był M1025 od Tamiyi. Miały dojść blachy z zestawem ASK, ale osoba zajmująca się nimi od 4 miesięcy nie może się z nimi uporać, tak więc wszystkie elementy opancerzenia wykonałem od podstaw z polistyrenu. Wieża w połowie została wykonana od podstaw, z wykorzystaniem szyb z ramami z zestawu Legenda. Zbyt wielu zainteresowanych przeróbkami pewnie nie będzie, więc jakby ktoś potrzebował bardziej szczegółowego opisu, proszę o pytania. Poniżej zgrubny wykaz wykorzystanych zestawów.
- koła z bieżnikiem Aggresive Pattern - Panzer Art RE35-212,
- elementy wieży MCTAGS (Marine Corps Transparent Armored Gun Shield) - Legend Productions LF3D016
- amerykańskie kanistry na paliwo - Legend Productions LF1370
- karabin NSW z zestawu ICM35501 przerobiony na WKM-B
- skrzynki M2A1 na amunicję 12,7 mm - Legend Productions LF1374
- skrzynki M19A1 na amunicję 7,62 mm - Legend Productions LF1373
- łóżka polowe - Legend Productions LF1291
- granatniki AT4 - Legend Productions LF1197
- karabin PKM z zestawu Modern Machine Gun Set Dragon 3806
- podnośnik Hi-Lift Jack - Life Resin LRE-35161
- trapy piaskowe - ABER 35A119
- skrzynka PA120 na drzwiach autorstwa niezawodnego Tomasza

Sam model ze względu na ilość przeróbek i elementów wykonanych od podstaw był bardzo męczący. Obawiałem się również malowania plam kamuflażu za pomocą pędzla, ale ostatecznie uważam, że i z tego zadania udało mi się wyjść obronną ręką. Warsztatu z pewnych powodów nie mogłem prowadzić, ale ruszyłem z kolejnym Humvee i postaram się może przedstawić jego skromny warsztat. Może ożywi to lekko forum, a może będzie to jego ostatnie tchnienie.